WAT IS EEN SCIOS SCOPE 12 KEURING?

SCIOS Scope 12 is een elektrische inspectie aan de gehele zonnestroominstallatie vanaf de zonnepanelen (PV-panelen) tot aan het koppelpunt met de netbeheerder, inclusief bijbehorende meterkast(en). De inspecteur kijkt naar brandrisico’s en de elektrische veiligheid. De SCIOS Scope 12 is een de nieuwe inspectiestandaard die in 2020 door het Verbond van Verzekeraars samen met deskundigen uit de PV-branche en inspectiebranche in het leven is geroepen.

Hierbij zijn onder andere de volgende normen gebruikt:

  • NEN 1010 2015+C2: 2016 Elektrische installaties voor laagspanning;
  • NEN-EN-IEC 62446-1: 2016 hfst. 1 t/m 6 Fotovoltaïsche (PV) systemen m.b.t. eisen voor beproeving en onderhoud. Deel 1: Net gekoppelde systemen – Documentatie, in bedrijf name-testen en inspectie

De eerste keer dat de zonnestroominstallatie wordt geïnspecteerd, voeren we een Eerste of Bijzondere Inspectie (EBI) inspectie uit.
Als de herinspectietermijn is verstreken (die is 5 jaar of korter, dat hangt van uw verzekering af), volstaat een Periodieke Inspectie (PI).

De SCIOS Scope 12 inspectie wordt opgenomen in het SCIOS portaal met adres en installatie-eigenschappen, ter inzage voor SCIOS gecertificeerde bedrijven, vertegenwoordigers van verzekeringsmaatschappijen en de installatie-eigenaar.

Delen:
Winkelwagen
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top